Sweco Design Challenge 2022 van start

woensdag 18 mei 2022

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert Sweco, in samenwerking met de Dutch Design Foundation, de Sweco Design Challenge. In aanloop naar Dutch Design Week 2022 daagt Sweco ontwerpers uit te werken aan grensverleggende toepassingen voor de zelfvoorzienende stad van de toekomst over vijf jaar. De inschrijving van de challenge is geopend en loopt tot 7 juni 2022. Een expertpanel kiest hieruit drie ontwerpers. Zij gaan aan de slag met de ontwerpvraag, hebben toegang tot de kennis en het netwerk van Sweco en krijgen een podium tijdens Dutch Design Week 2022 in Eindhoven.

Om tot noodzakelijke veranderingen te komen om de wereld leefbaar te houden, zijn nieuwe invalshoeken en samenwerkingen nodig. Klimaat, voedsel en energie vragen om nieuwe ideeën zodat steden bereikbaar, vitaal en gezond blijven. Een transitie waar ingenieurs zich over buigen en bij nodig zijn. De combinatie van techniek en ontwerp resulteren in nieuwe inzichten en belangrijke oplossingsrichtingen. Daarom organiseert Sweco ook dit jaar de design challenge. Samen zoeken deze twee uitersten de grenzen van de technische mogelijkheden op, en komen tot echte innovaties en nieuwe standaarden.

'Totaal lokaal'

Het thema van de Sweco Design Challenge is ‘totaal lokaal’. Wat als onze steden volledig zelfvoorzienend zouden zijn? Hoe gaat onze gebouwde omgeving eruit zien? Wat kunnen we voor nieuwe diensten en typen gebouwen verwachten? Sweco daagt ontwerpers uit om toepassingen te ontwerpen die een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van energie, voedsel of water.

De challenge begint met een Sweco masterclass op 21 juni 2022 voor de drie geselecteerde ontwerpers. Vervolgens gaan zij aan de slag met het uitwerken van hun concepten. Zij krijgen de beschikking tot een Sweco projectpartner met technische kennis en inzicht in mogelijkheden, om gedurende dit traject ideeën te toetsen. Ook is het expert panel betrokken, bestaande uit een aantal externe professionals met verschillende achtergronden in ruimtelijke ontwikkeling, design, media en het bedrijfsleven. 

Meer info en inschrijving via:
www.sweco.nl 

Strijp-S, Eindhoven