6 miljoen extra voor doorstroming busverkeer

vrijdag 19 april 2013
timer 2 min
De provincie blijft zich inzetten voor een betere doorstroming van het busverkeer in Noord-Holland. Het stelt € 6 miljoen beschikbaar aan gemeenten om knelpunten voor de bussen op te lossen. Op de knelpuntenlijst van de provincie staan o.a. een busdoorsteek bij knooppunt Eemnes en kruispunten bij Texel en Alkmaar.

6 miljoen extra voor doorstroming busverkeer

Juist nu


Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Elisabeth Post: “Juist in deze tijden is een goede bereikbaarheid een belangrijke economische factor. Het verbeteren van de infrastructuur zien we als een kerntaak van de provincie. Met deze impuls geven we daar een duidelijke invulling aan.” Gedeputeerde Staten hebben op 9  april de Uitvoeringsregeling Quick Win Doorstromingsmaatregelen Bus 2013 vastgesteld. Gemeenten kunnen 100% subsidie aanvragen voor de knelpunten die in de bijlage zijn opgenomen. De provincie stelt in totaal € 6 miljoen beschikbaar voor het oplossen van infrastructurele knelpunten voor het busverkeer in Noord-Holland.

Uitvoeringsprogramma


Op 16 juli 2012 hebben Provinciale Staten het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma’s betreft het programma doorstromingsmaatregelen OV. In het uitvoerings-programma willen we op plekken waar de vraag naar mobiliteit groot is de mogelijkheden voor openbaar vervoer maximaal benutten. Er zijn echter nog veel knelpunten, die ervoor zorgen dat de stroomlijnen onnodige vertraging oplopen. De afgelopen periode is een knelpuntenanalyse voor de bus uitgevoerd. Op basis daarvan is samen met gemeenten, Rocov, Rover en de vervoerder de meest noodzakelijke knelpunten geïnventariseerd om de doorstroming van de bus te verbeteren.