Arcadis presenteert Contractueel Raamwerk OV

woensdag 14 augustus 2013
timer 2 min
OV is altijd bestuurlijk in beweging: van 5 procent doelstellingen tot bezuinigingen. Met de al bestaande complexiteiten wordt het OV er voor de reiziger niet beter op. Maar er is nog steeds een kans om het tij te keren. 

Arcadis presenteert Contractueel Raamwerk OV

Fundamentele veranderingen


Dit als partijen de handen ineenslaan om fundamentele veranderingen in het OV daadwerkelijk door te voeren. De belangrijkste verandering is het creëren van betere condities voor samenwerking, flexibiliteit en efficiëntie in contracten: de concessie van morgen. 

Degelijke afspraken

De kwaliteit van het OV valt of staat met de degelijkheid van afspraken tussen de vervoerder en de concessieverlener. Deze afspraken definiëren als het ware het raamwerk voor samenwerking, flexibiliteit en innovatie in contracten met directe gevolgen voor de reiziger. Daarom is het van essentieel belang om de juiste prikkels te genereren bij de juiste partijen, op de juiste momenten en in de juiste vorm. De rode draad door deze afspraken moet zijn: een transparante samenwerking met heldere verantwoordelijkheden in lijn met regie. Met deze condities zijn hogere kwaliteit en efficiëntie een vanzelfsprekendheid binnen een contract.

Contractueel raamwerk

Met deze uitgangspunten in gedachten heeft ARCADIS een contractueel raamwerk voor het OV ontwikkeld. Hiermee is beter weer in OV-land binnen handbereik. Ervaringen in onder meer de Grond- Weg- en Waterbouwsector en het OV hebben bij ARCADIS geleid tot een creatie van een samenwerkingsmodel met onderscheid naar niveaus en termijnen. Hierdoor ontstaat er een dynamiek die goed bij de OV-sector past.