Australische stad krijgt brug van Nederlandse makelij

maandag 31 augustus 2020

De Australische stad Perth krijgt een fiets- en voetgangersbrug van Nederlandse makelij. Ontwerp- en ingenieursbureau ipv Delft maakte het ontwerp voor de verbinding, bestaande uit twee bruggen van 250 en 140 meter lang. De bouw start in 2021.

De premier van West-Australië kondigde de komst van een nieuwe, iconische fietsverbinding over de Swan River in Perth aan. Over de komst van een nieuwe verbinding voor fietsers en voetgangers wordt in Perth al lang gesproken. De bestaande monumentale Causeway Bridge over de Swan River heeft slechts een twee meter breed pad voor langzaam verkeer, wat veel te smal is voor de grote hoeveelheid fietsers en voetgangers die dagelijks tussen het stadscentrum en de wijk Victoria Park reist.

Op verzoek van het ministerie van transport van de staat West-Australië, voerde ipv Delft samen met de lokale ingenieurs van WSP een studie uit naar de haalbaarheid en mogelijke varianten voor de nieuwe verbinding. Daaruit kwam een aantal ontwerpvoorstellen voort, waaruit de overheid nu een keuze gemaakt heeft.

Ontwerper Ivo Mulders van ipv Delft: "We zijn heel blij dat ze uiteindelijk hebben gekozen voor het ontwerp dat wat ons betreft de meeste meerwaarde creëert." Het project kost naar verwachting zo'n 50 miljoen Australische dollar, wat gelijkstaat aan 30 miljoen euro.