Autofabrieken op slot

dinsdag 17 maart 2020
timer 2 min
Ook de autofabrikanten voelen de gevolgen van de Corona-maatregelen. Diverse fabrieken én hun toeleveranciers leggen noodgedwongen de productie stil.

Automobielmanagement maakte een overzicht van de stand van zaken bij de autofabrikanten. De auto-industrie in Italië is hard getroffen. De fabrieken van Lamborghini, Ferrari en Fiat zijn volledig gesloten, in elk geval tot 27 maart. FCA, het moederconcern van Fiat en Chrysler, sloot alle zes fabrieken in Italië, net als de fabrieken in Servië en Polen. Lamborghini bouwt al sinds 3 maart geen wagens meer. 

Sluitingen

Jaguar Land Rover sluit de fabrieken in Groot-Britannië, niet alleen vanwege de Corona-maatregelen maar ook omdat de verkopen van het Britse merk totaal zijn ingestort. Ook Aston Martin zit in zwaar weer, en vroeg investeerde Lawrence Stroll om een financiering van 22 miljoen euro bovenop de al bestaande financieringen. De fabrieken van Nissan in Barcelona zijn gesloten, net als de fabrieken van Renault in Valladolid en Palencia in Spanje. Deze fabrieken kampen met een tekort aan onderdelen, doordat toeleveranciers stilliggen. Ford en General Motors laten kantoorpersoneel thuiswerken, maar productiemedewerkers mogen wel aan het werk. Ford heeft wel de fabriek in Spanje gesloten.

China

De fabriek van Toyota in Guanhzhou (China) draait inmiddels juist weer volledig. Ook de Chinese fabrieken van Volkswagen, Hyundai, Nissan en Honda zijn weer operationeel.