Def. akkoord CAO Railinfrastructuur

maandag 2 april 2012
timer 1 min
Het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland heeft het onderhandelingsresultaat tussen de vakbonden en de vakgroep Railinfrastructuur Bouwend Nederland unaniem goedgekeurd.
Def. akkoord CAO Railinfrastructuur


Looptijd


Ook de betrokken werknemersverenigingen (FNV Bondgenoten, FNV Bouw, CNV Vakmensen en Vakvereniging Het Zwarte Corps) hebben zich – na raadpleging van de leden in de afgelopen weken – met het resultaat akkoord verklaard. Het op 2 februari bereikte onderhandelingsresultaat beslaat de looptijd van periode 5-2011 tot en met periode 13-2012. Het voorziet in een loonstijging per periode 3-2012 van 2% en per periode 13-2012 van 0,5%. Daarnaast ontvangt iedere werknemer per periode 3-2012 een eenmalige uitkering ter grootte van € 550,= (pro rato voor parttimers).
Tegelijkertijd zet een paritaire werkgroep op structurele wijze haar werkzaamheden voort om te komen tot voorstellen voor een nieuwe, vereenvoudigde Cao Railinfrastructuur.

Waardering


Het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland spreekt haar waardering uit voor de constructieve opstelling van de werknemersorganisaties tijdens het onderhandelingsproces. Tevens ziet het met vertrouwen de resultaten van de paritaire werkgroep tegemoet, die moeten leiden tot de door alle partijen gewenste moderne en toekomstbestendige Cao Railinfrastructuur.
 
 

Terug naar overzicht nieuws >>>