Eerst dag fietsparkeren gratis op Jaarsbeursplein Utrecht

donderdag 19 december 2013
timer 2 min
In de nieuwe fietsenstalling aan het Jaarbeursplein zal het stallen van de fiets de eerste dag gratis zijn. Daarna geldt een tarief van 1.25 euro per 24 uur. Dat schrijft het Utrechtse college in een brief aan de gemeenteraad over de proef fietsparkeren Stationsplein-West.

Eerst dag fietsparkeren gratis op Jaarsbeursplein Utrecht

Op 4 maart 2014 wordt de fietsenstalling Jaarbeursplein geopend. Er komt plek voor 4.200 fietsen. Daarnaast wordt de tijdelijke gratis fietsenstalling op het Wespelein uitgebreid naar 2.000 fietsparkeerplekken. Begin 2016 komt er een fietsenstalling bij de Knoopkazerne met 3.500 plekken waarna de tijdelijke fietsenstalling aan het Westplein weer wordt gesloten.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de nieuwe fietsenstalling aan het Jaarbeursplein ook de eerste dag betaald zou zijn. Daarbij werd gedacht aan een bedrag van tussen de 0.50 en 1.50 euro. De gemeente Utrecht is nu met de NS en ProRail overeen gekomen dat het de eerste dag gratis is omdat ze graag zien dat mensen met de fiets naar het station komen.

Dat betekent echter wel dat er geld bij gepast zal moeten worden. Alle drie de partijen dragen daarvoor éénderde bij. De verwachting is echter dat het tekort binnen het voor de proef gereserveerde budget blijft. De ervaringen met de proef met de fietsenstalling aan het Jaarbeursplein zullen gebruikt worden bij de beslissingen over de exploitatie van de andere fietsenstallingen in het stationsgebied. Uiteindelijk komen er in het stationsgebied in totaal 22 duizend fietsparkeerplekken.

Bron: deStadUtrecht.nl