Grote opknapbeurt station Roermond

maandag 22 oktober 2012
timer 2 min
Station Roermond wordt sfeervoller, kleurrijker en veiliger voor reizigers die er op de bus of trein stappen. Op initiatief van spoorbeheerder ProRail krijgt het station met hulp van de gemeente Roermond, Veolia, NS en de provincie een flinke opknapbeurt.

Grote opknapbeurt station Roermond

Aanpassingen


Zo wordt de gevel gereinigd, krijgt het gebouw een nieuwe laag verf en komen er grote wanddecoraties. Bijzonder is dat er op vier plaatsen op het station overdag en 's avonds zachtjes muziek te horen is. Ook wordt de informatievoorziening aan reizigers verbeterd door de informatieborden over het bus- en streekvervoer een betere plaats te geven. Ook de omgeving van het station wordt waar mogelijk verfraaid. Met deze aanpassingen willen alle partijen het station weer een prettige plaats maken om op de trein of bus te stappen.

Muziek


Reizigers kunnen voortaan luisteren naar achtergrondmuziek op het station. Dit maakt het wachten leuker, maar is ook goed voor het verbeteren van de sociale veiligheid. Dit blijkt ook uit een proef op station Holland Spoor in Den Haag waar door het draaien van muziek junks het station voortaan links laten liggen.

Startsein


Op donderdag 18 oktober geven Wethouder IJff en Cesco Holtus van ProRail om 07:30 uur het startsein voor de werkzaamheden. Zij gaan met de hogedrukspuit het vuil op de luifel van het busstation te lijf. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Als het weer meezit, zijn de werkzaamheden eind dit jaar afgerond.