HNW reduceert CO2-uitstoot aanzienlijk

vrijdag 11 februari 2011
timer 2 min
HNW reduceert CO2-uitstoot aanzienlijk Per medewerker kan 750 kilo CO2 per jaar gereduceerd worden door mobiel werken. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau DHV bij Vodafone Nederland. Het onderzoek is gebaseerd op de manier van werken bij het telecombedrijf. 
HNW reduceert CO2-uitstoot aanzienlijk



Leasevloot


Sinds twee jaar hebben 1.200 medewerkers van Vodafone de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Ook stimuleert het bedrijf met zijn beleid het openbaar vervoer. Zo bevinden de kantoren zich vlakbij stations, is de leasevloot met de helft gereduceerd en moeten medewerkers en bezoekers vaak betalen om te parkeren bij de kantoren.

Milieuvoordelen


De voordelen van Het Nieuwe Werken in bedrijfseconomisch en sociaal opzicht had het telecombedrijf al in kaart. Ook hadden ze verwachtingen wat betreft de milieuvoordelen. Dit was echter nog niet onderzocht op basis van een bestaande situatie.

Woon-werkafstand


De CO2-uitstoot van medewerkers wordt voor een groot deel (77 procent) veroorzaakt door het woon-werkverkeer. De helft van de medewerkers heeft een woon-werkafstand van meer dan 35 kilometer en een meerderheid hiervan komt met de auto. Door thuis te werken of op een ander tijdstip te reizen kunnen medewerkers veel CO2 besparen en bijdragen aan de vermindering van files. Naast besparing op woon-werkverkeer is er ook CO2-besparing mogelijk door minder kantoorruimte. De extra CO2-uitstoot door thuiswerken en het gebruik van snelle mobiele internetverbindingen worden hiermee in ruime mate gecompenseerd aldus de onderzoekers.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>