Inhaalverbod vrachtverkeer op verschillende snelwegen geschrapt

woensdag 5 november 2014
timer 1 min
Een uitgebreid wegennet en toenemend vrachtverkeer heeft ertoe geleid dat het inhaalverbod voor vrachtwagens op verschillende trajecten van snelwegen niet meer geldt. Dit moet de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid bevorderen.

Inhaalverbod vrachtwagens

Het inhaalverbod voor vrachtwagens tijdens de spits geldt sinds 2003 op verschillende trajecten. Omdat veel snelwegen in de afgelopen jaren zijn verbreed tot drie of meer rijstroken, geldt op deze wegen vanaf nu geen inhaalverbod meer. Echter wordt op een aantal andere trajecten een inhaalverbod ingevoerd wegens sterk toegenomen drukte, bijvoorbeeld op de A16 van knooppunt Galder tot de Belgische grens (v.v.).


Bovendien wordt op sommige trajecten het inhaalverbod uitgebreid van de spitsperiode naar de hele dag, bijvoorbeeld op de A7 van Purmerend – Wognum (v.v.). Ook wordt het inhaalverbod op trajecten langer dan 30 kilometer onderbroken voor zo’n 5 kilometer om colonnevorming te voorkomen.


De tijden waarin het inhaalverbod geldt, blijven hetzelfde. Rijkswaterstaat begint vanaf heden met het plaatsen van de nieuwe borden, beginnend vanaf de A27. Halverwege december 2014 zijn alle borden geplaatst.


Bericht afkomstig van Rijksoverheid. Lees hier het volledige bericht.

Auteursrecht: Lisa S.