Innovatie: alles-in-1 mobiliteitskaart

donderdag 31 januari 2013
timer 2 min
Mobility Mixx lanceert deze week een nieuwe zakelijke OV-chipkaart die alle vervoersvormen voor zakelijk verkeer ondersteunt. Met deze mobiliteitskaart kunnen zakelijke reizigers niet alleen in- en uitchecken in het OV, maar aanvullend ook gebruikmaken van een OV-fiets, deel- en huurauto's, een taxi, tanken en parkeren. 

Innovatie: alles-in-1 mobiliteitskaart

Mobility Mixx vindt als eerste de zakelijke aansluiting in de rol van bedrijvenkaartaanbieder bij Trans Link Systems (TLS), de organisatie die de OV-chipkaart exploiteert. Voordeel van de nieuwe kaart is dat gebruikers naast alle vormen van OV ook gebruik kunnen maken van onder meer de infrastructuur van deel- en huurauto’s die het bedrijf aanbiedt. Daarbij ontzorgt de mobiliteitsaanbieder werkgevers volledig als het gaat om de aanvraag van kaarten, serviceverlening aan medewerkers en de facturatie en rapportage van zakelijke reizen met de OV-chipkaart.

Medewerkers ontvangen een persoonlijke Mobility Card die ze kunnen gebruiken voor alle mogelijke vervoersvormen. De medewerker heeft geen gedoe met declaraties en de werkgever ontvangt aan het einde van de maand een factuur op basis van de gemaakte reizen en gebruikte vervoersvormen. Het is ook mogelijk om afdelingskaarten aan te maken voor specifieke bedrijfsonderdelen.

Uitdaging om kaart te ontwikkelen


Mobility Mixx startte enkele jaren geleden al met de ontwikkeling van de zakelijke OV-chipkaart in samenwerking met TLS. Uitdaging bij de ontwikkeling van de kaart was vooral het vinden van een goede balans tussen de persoonlijke wensen van medewerkers (gemak, efficiency), het bedrijfsbelang (kosten, productiviteit, duurzaamheid) en de mogelijkheden die TLS met de OV-chipkaart kon bieden.