Koning opent internationaal fietscongres Velo-city

vrijdag 12 mei 2017
timer 2 min
De Global Cycling Summit: Velo-city 2017 wordt op dinsdag 13 juni geopend door Koning Willem-Alexander. Aansluitend fiets hij over een deel van het RijnWaalpad. Het fietscongres duurt tot en met 16 juni en staat in het teken van kennisdeling en -uitwisseling over fietsinfrastructuur, fietsbeleid en duurzame mobiliteit.

Het meerdaagse congres wordt georganiseerd door de steden Arnhem en Nijmegen in samenwerking met de European Cyclists’ Federation (ECF) en de provincie Gelderland. Zo’n 1500 vakprofessionals vanuit de hele wereld komen samen om de laatste innovaties op fietsgebied te bespreken en meer te leren over het fietsvriendelijk inrichten van steden en regio’s. Meer dan 250 mensen uit 40 landen spreken tijdens het evenement.

The freedom of cycling

Het thema dit jaar is ‘the freedom of cycling’. Daarin staat het belang van fietsen voor de gezondheid centraal. Ook de verbindende kracht van samen fietsen krijgt aandacht. Er staat een fietsexcursie op het programma en op de laatste dag (16 juni) wordt de European Cycling Strategy aan eurocommissaris Bulc aangeboden.

Fietsen in Gelderland

“Arnhem-Nijmegen wordt steeds meer een grootstedelijk gebied, dat we leefbaar willen houden. De fiets speelt daarin een belangrijke rol”, laten de burgemeesters van Arnhem en Nijmegen, Boele Staal en Hubert Bruls, weten. Dat de Koning het fietscongres opent, benadrukt het belang van de fiets in Gelderland én Nederland.

 

Ga voor meer informatie over het fietscongres en het hele programma naar de website van Velo-city 2017.

Het internationale fietscongres Velo-city 2017 in Nijmegen en Arnhem wordt geopend door Koning Willem-Alexander