Laatste werkzaamheden voor opening station Utrecht Vaartsche Rijn

dinsdag 16 augustus 2016
timer 2 min
ProRail zet een belangrijke stap in de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal: het nieuw aangelegde spoor wordt aangesloten en op maandag 22 augustus in gebruik genomen. Vanaf dat moment kunnen de eerste treinen stoppen op het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn. Ook stoppen er dan weer treinen op station Utrecht Zuilen.

Op het traject tussen Utrecht en Houten werkt ProRail aan de verdubbeling van het aantal sporen. Daardoor moet een betere doorstroming van treinen en ruimte voor meer treinen ontstaan. Ook zijn er op het traject twee nieuwe stations gebouwd: Utrecht Vaartsche Rijn en Houten Castellum. 


De werkzaamheden tussen Utrecht en Houten maken weer deel uit van het project Randstadspoor, waarbij wordt gezorgd voor een uitgebreid spoornet, met meer sporen en nieuwe en comfortabelere stations in de regio Utrecht.  ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan dit project, dat naar verwachting in 2019 klaar is.


Station Utrecht Vaartsche Rijn

Ranstadspoor bevat zeven nieuwe stations, die op één na al in gebruik zijn: Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum en Tiel Passewaaij. Station Utrecht Vaartsche Rijn is het laatste station dat zal worden geopend. 

 

Dit station ligt tussen Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten. Het is over de Vaartsche Rijn gebouwd en ligt daardoor zo’n zes meter boven straatniveau. Het is de bedoeling dat veel reizigers op dit station kunnen overstappen, waardoor station Utrecht Centraal wordt ontlast. Ook wordt het een halte van de Uithoflijn, de toekomstige tramverbinding tussen station Utrecht Centraal en de Uithof. 

 

Lees hier meer over Utrecht - Lunetten - Houten>>