Meer openbaar vervoer provincie Utrecht

maandag 22 augustus 2011
timer 2 min
Meer openbaar-vervoerverbindingen provincie Utrecht Tussen Nieuwegein, Papendorp, Leidsche Rijn Centrum en station Maarssen komen meer openbaar-vervoerverbindingen. Dit zijn noord-zuid verbindingen, als uitbreiding op de oost-west verbindingen die nu in aanleg zijn via vrije busbanen en Randstadspoor naar Utrecht CS.
Meer openbaar vervoer provincie Utrecht

 

Tijdswinst als doel


Het college van B&W heeft het startdocument vastgesteld voor de projecten die deel uitmaken van deze zogenoemde Westtangent. Doel is reistijdwinst, onder andere door de aanleg van vrije busbanen, een hogere betrouwbaarheid, minder overstappen en meer reiscomfort. De Westtangent draagt bij aan de keuze van Utrecht voor OV, fiets en schoon vervoer. Dit najaar start het ontwerpen van de nieuwe OV-verbindingen. Bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden worden betrokken bij het ontwerp en de inpassing in de omgeving.

Eerst een tijdelijke route


Omdat Leidsche Rijn Centrum de komende jaren nog in ontwikkeling is, worden niet alle verbindingen meteen definitief uitgevoerd. Dit geldt met name voor het tracé van de Westtangent door Leidsche Rijn Centrum Oost waar een nieuwe route is gepland. Hier komt eerst een tijdelijke route om de verbinding tussen Papendorp en De Wetering/Lage Weide al wel eind 2012/begin 2013 mogelijk te maken. Ook is dan al een verbeterde OV-aansluiting vanaf de A2/A12 op Papendorp gepland.

Bron: Utrecht Nieuws

Terug naar overzicht nieuws >>>