Michelin presenteert veiligere banden

dinsdag 7 oktober 2014
timer 1 min
Op de Mondial de l'Automobile heeft Michelin vorige week vier nieuwe banden gepresenteerd. De banden moeten onder alle omstandigheden meer veiligheid bieden, minder brandstof verbruiken en geschikt zijn voor voertuigen die steeds hogere prestaties leveren.

De nieuwste uitvinding van de bandenproducent is de Michelin EverGrip™ technologie. Deze technologie werd eerder al onthuld op de North American International Auto Show in Detroit, maar werd nu voor het eerst gepresenteerd aan het Europese publiek. De band heeft drie technische eigenschappen wat moet bijdragen aan de verkeersveiligheid. Zo komen er verborgen groeven tevoorschijn naarmate de band verslijt, heeft het een rubber compound wat zorgt voor meer grip op nat wegdek en zitten er groeven in die uitzetten en na verloop van tijd breder worden.


De Mondial de l’Automobile is een tweejaarlijke autobeurs in Parijs. Naast de nieuwe technologie presenteerde Michelin op de beurs ook de ‘Tall & Narrow’ band, die het brandstofverbruik vermindert, de winterband ‘Alpin 5’ en de ‘Latitude Sport 3’. Deze laatste band is speciaal gemaakt voor prestigieuze SUV’s en moet veiliger en dynamischer zijn.