Minder ongevallen op Utrechtse gemeentelijke wegen in 2019

dinsdag 25 februari 2020
timer 1 min
Het aantal ongevallen op gemeentelijke wegen in de gemeente Utrecht is in 2019 licht gedaald, in tegenstelling tot de landelijke trend.

Uit de halfjaarlijkse voortgangsrapportage verkeersveiligheid. De gemeente Utrecht heeft de afgelopen tijd diverse infrastructurele maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo is in de wijk West onderzoek gedaan naar hoe bewoners de verkeersveiligheid beleven, en naar aanleiding daarvan zijn of worden maatregelen genomen om enkele punten, zoals de kruising Kanaalstraat/Damstraat, aan te passen. Ook is bijvoorbeeld op de Everard Meijsterlaan de inzet van klaar-overs mogelijk gemaakt. Ook komen er drie nieuwe flitspalen, op de Humberdreef/Einsteindreef, de Van Heuven Goedhartlaan en de Bernadottelaan. 

 

De gemeente zet ook in op het bevorderen van verkeersveilig gedrag door middel van educatie, onder andere door de MONO-campagne en aandacht voor goede fietsverlichting. Eind april 2020 start een verkeerssimulator zodat mensen kunnen ervaren wat de gevolgen zijn van alcohol en drugs in het verkeer. Ook wordt de omgeving van scholen veiliger gemaakt door het realiseren van schoolzones.