Mobiliteit Windesheim krijgt kwaliteitszegel 'topopleiding'

donderdag 9 oktober 2014
timer 2 min
Hogeschool Windesheim Flevoland doet het over de volle breedte goed, volgens de Keuzegids HBO 2015. ?Net als vorig jaar krijgen twee opleidingen van Windesheim Flevoland het kwaliteitszegel 'topopleiding': Commerciële Economie en Mobiliteit.

Toppers in het vakgebied

Topopleidingen zijn studies die door de Keuzegids zijn beoordeeld met dubbelplus (‘++’) of hoger. Volgens de Keuzegids ‘toppers in hun vakgebied´ in Nederland.  De opleiding Mobiliteit behaalt de maximale score van honderd procent en komt daarmee uit op een +++ score.


Over de Keuzegids?

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie brengt elk jaar de Keuzegids HBO uit. De Keuzegidsredactie vergelijkt de opleidingskwaliteit van de hogescholen in Nederland aan de hand van drie bronnen: studiesuccesstatistieken, expertoordelen uit opleidingsaccreditaties en studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE). Windesheim beschouwt de NSE als het belangrijkste instrument om studenttevredenheid te meten.


Ook bovenaan in andere benchmarks

Eerder dit jaar is de opleiding Mobiliteit Windesheim Flevoland, samen Windesheim Zwolle, als beste opleiding Mobiliteit geëindigd in de benchmark Elseviers beste studies. Ook op studenttevredenheid scoort de opleiding als beste, blijkt uit de NSE, de nationale studenten enquête.


Succesfactor

Belangrijke succesfactor is dat de opleiding nauw vervlochten is met het werkveld, onder andere door comakerships, gastcolleges, congresbezoeken en excursies. De studenten waarderen hun voorbereiding op hun loopbaan daardoor hoog, maar ook de sfeer en groepsgrootte worden hoog gewaardeerd.