Nationaal Verkeerskundecongres speelt in op trending topic gedragsverandering

dinsdag 9 september 2014
timer 1 min
Naast Carlo van de Weijer van TomTom is de tweede keynotespreker op het Nationaal verkeerskundecongres, 12 november 2014, Christine Swankhuisen. 'U leert veel over communicatie en gedrag', belooft zij. Swankhuisen is medeoprichter en partner van advies- en onderzoeksbureau Tabula Rasa, onderzoeker aan het RadboudUMC en universitair docent aan de Universiteit van Leiden.

Beter Benutten

Gedragsverandering is een trending topic, ook voor het vakgebied verkeer, vervoer en mobiliteit. Zo zet het ministerie van Infrastructuur en Milieu via Beter Benutten 2.0 in op het verminderen van fileleed door gedragsmaatregelen.

 

Tot gewenst gedrag komen

Swankhuisen: ‘In mijn keynote op het NVC 2014 deel ik mijn kennis over de beperkingen van argumenten, de invloed van taal en beeld en het gebruik van communicatiemiddelen. Dit alles met als doel: het bereiken van personen op het juiste moment en de juiste plaats om hen vervolgens gewenst gedrag te laten vertonen. U leert veel. Echt een sessie die u als verkeerskundige professional niet mag missen.'

 

Het Nationaal verkeerskundecongres vindt op 12 november plaats in Media Plaza Jaarbeurs Utrecht.