Nieuwe P+R locaties in Amsterdam en nieuwe regels

woensdag 12 februari 2014
timer 3 min
Vanaf 12 februari zijn er nieuwe regels voor Parkeren en Reizen (P+R) in Amsterdam. Deze gelden voor alle P+R terreinen. Tevens is P+R RAI als nieuwe locatie toegevoegd én komt er een dynamisch bewegwijzeringsysteem op de snelwegen rond de stad om de vindbaarheid te vergroten en het zoekverkeer te verminderen.

Nieuwe P+R locaties  in Amsterdam en nieuwe regels

De nieuwe regels zijn het gevolg van de nieuwe aanpak voor P+R. Met deze aanpak wordt P+R in Amsterdam de komende jaren uitgebreid met maximaal 6.600 grotendeels bestaande parkeerplekken. Door P+R te automatiseren en het (dubbel) gebruik van al bestaande parkeerplekken, wordt bespaard op de exploitatie van P+R. Prijsverlaging na de spits moet zorgen voor een betere spreiding van verkeer en extra bezoekers naar de stad.

De belangrijkste regels  voor het gebruik van P+R in Amsterdam zijn:

Parkeren na 10.00 uur en in het weekend kost € 1 per 24 uur.
Parkeren vóór 10.00 uur kost € 8 voor de eerste 24 uur en daarna € 1 per 24 uur.
Op de P+R terreinen zijn losse P+R GVB-kaarten te koop met korting, of gebruikers kunnen hun eigen OV-chipkaart gebruiken.
Belangrijke voorwaarde voor het voordelige P+R parkeertarief is een bezoek aan het centrumgebied. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en delen van Oost, Zuid en West. De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden. Alleen dan komen gebruikers in aanmerking voor het voordelige P+R parkeertarief. 

P+R RAI nieuwe locatie


P+R gebruikers kunnen vanaf 12 februari ook gebruik maken van de nieuwe P+R bij de RAI, die plaats biedt aan circa 700 auto's. In de loop van 2014 openen meer P+R locaties, waaronder Villa Arena met ruim 1000 plaatsen. De nieuwe P+R plekken zorgen voor meer spreiding en keuzemogelijkheid voor de gebruiker.

Dynamische bewegwijzering


Om bezoekers van de P+R terreinen beter te faciliteren komt er een dynamisch bewegwijzeringsysteem op de snelwegen rond de stad. Met dit systeem krijgen gebruikers al op de snelweg informatie over de beschikbaarheid van P+R plekken. Het systeem helpt wachtrijen en zoekverkeer voorkomen en gaat gefaseerd in werking voor alle P+R locaties.

 

P+R World Fashion Centre dicht


De nieuwe maatregelen hebben als gevolg dat er ook een P+R locatie sluit. P+R Word Fashion Centre is vanaf 12 februari dicht als locatie. De plekken die hier vervallen worden opgevangen door de nieuwe plekken, die er dit jaar bij komen.