Onderzoek naar haalbaarheid Lelylijn

dinsdag 10 december 2019
timer 4 min
De aanleg van de Lelylijn is een hot topic. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een haalbaarheidsonderzoek en maandag werd een symposium in Drachten gehouden over het belang van de Lelylijn. Er zijn maar weinig redenen om de Lelylijn niet aan te leggen, zo stelden de verschillende sprekers.
De Tweede Kamer stemde gisteren unaniem in met een onderzoek naar de haalbaarheid van de Lelylijn. De treinverbinding loopt over hetzelfde traject als de Zuiderzeelijn; vanaf Amsterdam via Lelystad, Emmeloord, Heerenveen en Drachten naar Groningen. Een treinrit van Amsterdam naar Groningen duurt dan nog maar één uur en tien minuten.

Symposium Lelylijn

Zo’n 350 geïnteresseerden kwamen maandag, tijdens het symposium ‘Lelylijn, verbinden met snelheid’, samen om te praten over het belang van Lelylijn. “Sprekers waren onder meer Ton Schroor (VNO-NCW MKB Noord), Anne Hettinga (Arriva) en Jouke van Dijk (Rijksuniversiteit Groningen)”, vertelt Mirjam Kramer regiomanager bij VNO-NCW MKB Noord.
Volgens Hettinga moet er niet te vroeg gejuicht worden. “Wat is nou in de politiek de beste truc om een besluit uit te stellen”, vroeg Hettinga zich hardop af tijdens het symposium. “Dat is een onderzoek. Ik maak me daarom zorgen dat de Lelylijn niet in het nieuwe regeerakkoord komt.” En dat is uiteindelijk wel het doel, zo zegt Kramer. “We willen uiteindelijk dat concrete plannen voor de aanleg in 2021 worden meegenomen in het regeerakkoord. We merken dat het idee steeds breder wordt gedragen, zo zijn alle huidige coalitiepartijen voor de aanleg”, aldus Kramer.

Goednieuwsshow

Het symposium was best een goednieuwsshow. Er zijn maar weinig redenen te bedenken om de Lelylijn niet aan te leggen. “Iedereen wordt er beter van, ook de Randstad”, benadrukt Kramer. “Het is voor iedereen van belang dat de Randstad een snelle verbinding krijgt met het Noorden. Daarnaast is het aantrekkelijk voor mensen die in het Noorden wonen en in Amsterdam werken, omdat er goed alternatief ontstaat voor de auto.” De ruimte is ook geen belemmering, zo stelt Kramer. “De Zuiderzeelijn heeft ervoor gezorgd dat de betreffende gemeenten de ruimte al gereserveerd hebben voor een spoorverbinding. Dit ligt vast in de bestemmingsplannen.”De Lelylijn wordt van Lelystad doorgetrokken via Emmeloord, Heerenveen en Drachten naar Groningen

Huidige verbindingen

Naast het onderzoek naar de haalbaarheid van de Lelylijn, bekijkt het rijk ook of de huidige verbindingen versneld kunnen worden. Daar mag niemand in het noorden genoegen mee nemen, zo zei Arriva-directeur Hettinga maandag: “Het kost veel geld, en levert weinig reistijdwinst op. En als de huidige trajecten worden verbeterd, betekent dat ook dat treinen dan niet kunnen rijden. Dat kost geld en de reizigers moeten toch vervoerd worden. We moeten niet alleen naar minder reisminuten, maar vooral naar minder kilometers. Daar behaal je de echte winst.” Kramer komt met een grove schatting voor de kosten van de Lelylijn. “De verwachting is dat het zo’n zes of zeven miljard moet kosten. Dat is nog altijd goedkoper dan de bestaande verbindingen te verbeteren.”

Congestie stoppen

Jouke van Dijk is hoogleraar regionale arbeidsmarktanalyse aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de Sociaal Economische Raad Noord-Nederland. Hij zei tijdens het symposium: “de congestie in het Westen moet ontstopt worden. De Lelylijn kan daarbij helpen.” De noordelijke provincies krijgen daarbij steun uit Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema zegt het idee van de Lelylijn van harte te ondersteunen. Halsema: “het is goed voor onze economie en brengt ons dichter bij elkaar.”
Van Dijk ziet nu meer kansen dan tijdens de lobby rondom de aanleg van de Zuiderzeelijn. “De politieke wil is er en we hebben te maken met vollere treinen en de opdracht dat we duurzamer moeten reizen. Bovendien is de rente nagenoeg nul. Als we onderzoek gaan doen, moet eruit komen dat de Lelylijn aanleggen een goed idee is.” Het haalbaarheidsonderzoek moet in februari of maart 2020 klaar zijn. “Dat moet ook wel als we de plannen voor de aanleg in het regeerakkoord willen hebben. Tot die tijd is het hard werken om alle neuzen dezelfde kant op te houden”, zo besluit Kramer.

Lees verder

Renovatie Schipholtunnel vindt deze week plaats

30 mrt om 11:09 uur
Vanwege de uitgedunde dienstregeling, vervangen ProRail en Strukton Rail 7,3 km aan spoorstaven, in de week van 30…
Lees verder »

Stalling in Leiden biedt plaats aan 4800 fietsers

19 mrt om 01:00 uurtimer1 min
Leiden is 4800 fietsparkeerplekken rijker. In de fietsenstalling onder het nieuwe Lorentz-gebouw kan iedere dag…
Lees verder »

Touringcarbranche komt tot stilstand

17 mrt om 01:00 uurtimer2 min
"Het is een totale ramp,”' zegt Theo Vegter, voorzitter van Busvervoer Nederland. De werkgeversorganisatie schat…
Lees verder »

Groningen test automatisch bestuurde treinen

17 feb om 01:00 uurtimer2 min
Arriva-treinen in de provincie Groningen hebben afgelopen week de eerste testritten met automatisch bestuurde…
Lees verder »

Meer en afwijkende fietsenstallingen op Rotterdam Centraal

11 feb om 01:00 uurtimer2 min
Station Rotterdam Centraal krijgt er 1750 fietsparkeerplekken bij. In de kelderstalling maken 350 parkeerplekken…
Lees verder »

Busstations Qbuzz krijgen 100 snelladers

27 jan om 01:00 uurtimer2 min
In de ov-concessies Groningen Drenthe en Drechtsteden, waar vervoerder Qbuzz rijdt, plaatst laadpaal-leverancier…
Lees verder »

Duitsland verlaagt BTW op treintickets

7 jan om 01:00 uurtimer1 min
De Duitse overheid wil treinreizen over langere afstanden stimuleren en heeft daarom de BTW op treintickets…
Lees verder »

Hyperloop-testcentrum komt naar Groningen

23 dec 2019 timer2 min
Het Europese Hyperloop Center (EHC) komt naar de provincie Groningen. Het centrum bestaat onder meer uit een…
Lees verder »