Ontbijtbus trekt aandacht voor spitsmijden

zondag 8 juni 2014
timer 2 min
Een promotieteam van 'SLIM uit de spits' heeft met een grote ontbijtbus in het centrum van Arnhem aandacht gevraagd voor 'SLIM uit de spits'. De bus is onderdeel van een wedstrijd waarbij collega's een ontbijt kunnen winnen door elkaar te enthousiasmeren voor het spitsmijden.

SLIM uit de spits

SLIM uit de spits draagt bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem - Nijmegen. Deelnemers bouwen punten op door de drukste wegen op de drukste tijden van de dag te omzeilen. Hoe meer zij de spits mijden, des te meer punten zij verdienen. De punten zijn in te ruilen in de webshop voor diverse cadeaus. Ook biedt SLIM uit de spits de speciale SLIM App, die een oplossing geeft bij tijdelijke knelpunten zoals evenementen en wegwerkzaamheden.

SLIM uit de spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren.

 

Promotieteam

Het promotieteam kreeg veel positieve reacties, variërend van “Wat een goed initiatief, en je kunt er nog iets mee winnen ook: een win-win situatie!” tot “De campagne heeft me bewust gemaakt: ik rij nu al twee maanden met een collega mee!”. Als het promotieteam de ‘SLIM uit de spits’-app voor de mobiele telefoon toonde, waren veel mensen positief verrast. Ook hieruit bleek dat er nog meer mensen gebruik kunnen maken van het spitsmijden. In de regio Arnhem-Nijmegen nemen nu 16.000 mensen deel aan SLIM uit de spits.

 

Per dag 4000 spitsmijdingen

Per dag zijn er ruim 4.000 spitsmijdingen: mensen die veelal vroeger of later naar hun werk of een afspraak gaan. Zo dragen zij bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem – Nijmegen. Spitsmijders hebben minder stress en overlast door files.

 

Meedoen

Op www.slimuitdespits.nl is meer informatie te vinden over mogelijkheden om mee te doen. SLIM uit de spits is te volgen via twitter: #slimuitdespits. De spitsmijden app voor de mobiel kan worden gedownload door SLIM uit de spits te zoeken in de app store.

Het SLIM uit de spits promotieteam vroeg aandacht voor het spitsmijden