Opening watertappunt station Bergen op Zoom

maandag 10 december 2012
timer 3 min
Op 6 december is het tweede duurzame Join the Pipe kraanwatertappunt in Bergen op Zoom geopend. Het nieuwe tappunt bij het busstation wordt gesponsord door Goed bezig BUS. Brabant Water juicht dit initiatief toe en sluit het tappunt kosteloos aan.

Opening watertappunt station Bergen op Zoom

Goed bezig BUS


Tijdens een warme zomerdag in 2012 ontstond binnen het projectteam Goed bezig BUS het idee om busreizigers meer comfort te bieden door, op warme dagen, drinkwater aan te bieden op busstations. In de zoektocht naar een praktische en vooral duurzame oplossing voor dit idee kwam Stichting Join the Pipe in beeld. Deze stichting is sinds een aantal jaren actief kraanwater aan het promoten in openbare ruimtes. Samen met deze stichting is Goed bezig BUS op zoek gegaan naar een aantal gemeenten die zelf ook al watertappunten realiseren. Bergen op Zoom is de eerste locatie. Vanaf nu kunnen reizigers voor of na hun busreis gratis heerlijk, gezond “Brabants” water tappen. Het is de bedoeling om in 2013 nog twee tappunten te realiseren op busstations.

Samenwerking met gemeente Bergen op Zoom en Brabant Water


De realisatie gebeurt in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom. Voor de gemeente Bergen op Zoom is dit inmiddels het tweede openbare watertappunt. Het eerste is een monumentale pomp op het Zuivelplein. Brabant Water juicht initiatieven die kraanwater op de kaart zetten van harte toe en werkt daarom graag mee aan de totstandkoming van openbare drinkwatertappunten in gemeenten. Brabant Water sluit het tappunt kosteloos aan op de waterleiding en neemt de kosten voor het watergebruik voor haar rekening.

Overal kraanwater


Het kraanwater in Nederland is van topkwaliteit en daarbij zorgt het voor minder afval. Dagelijks worden in Nederland 0,5 miljoen plastic flesjes van voorverpakt (bron)water weggegooid terwijl het kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. Inmiddels staan er ruim 150 Join the Pipe kraanwater tappunten door heel Nederland, van Leeuwarden tot Roermond, op verschillende locaties zoals parken, winkelstraten, openbare pleinen, kantoren en Hogescholen.

Over Stichting Join the Pipe


Stichting Join the Pipe is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Van de opbrengst van de Join the Pipe producten worden water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden in Afrika en Azië gefinancierd. De voortgang en voltooiing van het drinkwaterproject wordt bijgehouden op de website (www.join-the-pipe.org).

Goed bezig BUS


Goed Bezig BUS is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, het Reizigersoverleg Brabant en de vervoerders Arriva en Veolia Transport. Samen proberen zij het openbaar vervoer steeds beter te maken en onder de aandacht te brengen van de inwoners van Noord-Brabant.