Opleving toeristische sector leidt tot kostenbesparing op huurauto’s

woensdag 22 februari 2017
timer 2 min
Doordat de economie halverwege 2016 aantrok, kreeg de toeristische sector een boost en kreeg daarmee ook de huurautobranche een stimulans. Daarmee zijn Nederlanders minder gaan betalen per dag voor hun huurauto, die zij huurden via het Europese onlinevergelijkingsportaal voor huurauto's HAPPYCAR.

De verhuur van auto’s heeft alles te maken met toerisme, legde countrymanager Juhrn Bontje van HAPPYCAR al eens eerder uit. Uit het nieuwe onderzoek van de organisatie blijkt nu, dat in 2015 meer auto’s vanaf Nederlandse vliegvelden werden gehuurd. In 2016 bleek juist meer gehuurd te worden vanaf Portugese en Spaanse vliegvelden.

Spanje vakantieland

Wereldwijd kwam 81% van de huurautoboekingen vanuit Europese landen, waarbij Spanje veruit het populairste vakantieland is. Buiten Europa is het aantal boekingen in Noord- en Zuid-Amerika ten opzichte van 2015 het meest toegenomen. In Amerika nam het aantal boekingen het sterkst toe.

Populariteit

Waar in 2015 Nederlanders €27,20 per dag voor een huurauto betaalden, werd er in 2016 gemiddeld €24,17 betaald. Op enkele Spaanse bestemmingen, zoals Alicante en Malaga, wisten autohuurders gemiddeld zelfs €20,- per dag te besparen. Dit is gerelateerd aan het vroeger boeken van een auto, maar ook aan de toenemende populariteit van de Spaanse eilanden.  De goedkoopste huurauto kostte €5,43 per dag in de Spaanse stad Murcia, de duurste huurauto €153,79 in het Noorse Trondheim.

Nederladers huren relatief duur

Nederlanders hadden van alle aankopen via HAPPYCAR het hoogste bedrag aan huurauto’s besteed, dit is verbonden met de langere huurperiode van 8 dagen. Italianen huurden met €19,44 per dag het laagste bedrag voor een huurauto maar bleven in 93,7% van de gevallen liever in Europa. Ook behoorden Spanjaarden met gemiddeld €21,46 per dag tot de spaarzame autohuurders, de meerderheid boekte een auto in nationale bestemmingen zoals Madrid en Barcelona.