Perrontunnel station Arnhem juli open

woensdag 2 februari 2011
timer 2 min
Op 2 juli gaat de nieuwe perrontunnel op station Arnhem open. De tunnel ligt bij het busstation, de parkeergarage en de nieuwe fietsenstalling. Alle perrons zijn via de tunnel bereikbaar met de lift, trap en roltrap. De lange route door het tijdelijke station en over de hoge trappen wordt verleden tijd.
Perrontunnel station Arnhem juli open

 

Directe verbinding


De opening van de perrontunnel biedt veel voordelen. De route tussen bus en trein wordt korter door een directe verbinding met het busstation. Ook de parkeergarage is sneller bereikbaar voor treinreizigers via de liften en trappen in het busstation. Naast de perrontunnel wordt ook de bovenste etage van de nieuwe fietsenstalling op 2 juli in gebruik genomen. In de stalling passen straks ruim 2.000 fietsen. Als de transferhal is gebouwd kan ook de onderste etage van de fietsenstalling gebruikt worden. In totaal is er dan plek voor 4.500 fietsen.

Afwerking tunnel


In juli kunnen reizigers de perrontunnel goed en veilig gebruiken. Een breed scala aan voorzieningen, services en winkels zullen in de tunnel te vinden zijn. De aannemer is nog tot eind september bezig om de puntjes op de i te zetten. Dat betekent dat reizigers deels langs bouwhekken zullen lopen en dat nog niet alle voorzieningen volledig afgewerkt zullen zijn. De overlast hierdoor wordt zoveel mogelijk beperkt.

Meer capaciteit


Komende zomer gebeurt er veel op station Arnhem. De ongelijkvloerse kruising en het vierde perron worden dan ook in gebruik genomen. Hierdoor komt er meer capaciteit voor het groeiend aantal reizigers. In de zomermaanden gaat ook de nieuwe ingang aan de Sonsbeekzijde open.

Eerste Fase open


Met de ingebruikname van tunnel en fietsenstalling is de eerste fase van de totale Openbaar Vervoer Terminal gereed. De aanbesteding van het tweede deel, de transferhal, loopt. Naar verwachting is de gehele Openbaar Vervoer Terminal eind 2013 gereed.

Samenwerkende partijen


ProRail, gemeente Arnhem en NS werken samen aan de bouw van OV-Terminal Arnhem. De bouw van de terminal is onderdeel van het project Arnhem Centraal, dat een herontwikkeling van het totale stationsgebied behelst. De terminal is, net als andere onderdelen van het project Arnhem Centraal, ontworpen door architectenbureau UNStudio en wordt een knooppunt voor alle vormen van openbaar vervoer.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>