PON opent MOVE-mobiliteitsexperience

vrijdag 18 oktober 2019
timer 2 min
PON opent in de herfstvakantie, vanaf 22 oktober, de MOVE Mobility Experience aan het Stadionplein in Amsterdam. De experience biedt een interactieve reis door de geschiedenis en de toekomst van de mobiliteit.
Interactieve spellen leiden jong en oud langs verleden, heden en toekomst. Zo is bij Move niet alleen de allereerste elektrische deelauto ooit te zien en te besturen - de WitKar - maar ook die van vandaag en morgen. Er kan met vier personen gereden worden in een zelfrijdende, elektrische taxi. De taxi reist virtueel door het Amsterdam van 2040. Eerst zwevend, vlak boven de weg, dan hoog in de lucht en vervolgens door de karakteristieke grachten in het centrum van de stad. Op de fietssimulator kunnen twee personen racen tegen de klok, niet alleen bergop maar ook door bijvoorbeeld slim de kortste route naar de binnenstad te kiezen.
 

Mobiliteit op één plek

Move is gevestigd pal naast het Olympisch stadion, vlakbij één van de drukste verkeersaders van Amsterdam. Behalve inkijkjes in de toekomst van mobiliteit en de verschillende mobiliteitsdiensten, zijn bij Move ook de nieuwste en toekomstige modellen fietsen en auto’s te bewonderen, van onder meer Gazelle, Cervélo, Audi, Porsche en Bentley. Binnen Move bevindt zich ook de ‘Ride Out’, een plek waar fietsliefhebbers van binnen en buiten Amsterdam de innovaties van morgen kunnen zien, tochten kunnen ondernemen met profwielrenners en workshops kunnen volgen. All day restaurant Madame Cyclette is de perfecte start en finish van een fietstocht door Amsterdam. Move draagt direct bij aan het leefbaar houden van de stad Amsterdam. Vanuit een hub worden verschillende vormen van deelvervoer aangeboden, waaronder elektrische fietsen en auto’s.

 
 
Move is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 – 17:00 uur en gevestigd aan het Stadionplein in Amsterdam. Move is geschikt voor jong en oud en gratis toegankelijk.
Meer informatie.