ProRail verdubbelt capaciteit Schiphol-Amsterdam

maandag 15 juli 2013
timer 1 min
ProRail verdubbelt de capaciteit van het drukst bereden stuk spoor van Nederland, tussen Schiphol en Amsterdam. Om de noordelijke Randstad ook in de toekomst bereikbaar te houden, komen er ten zuiden van Amsterdam vier in plaats van twee sporen. 

ProRail verdubbelt capaciteit Schiphol-Amsterdam

Nieuwe spoorviaducten


Voor de spoorverdubbeling met een lengte van acht kilometer worden nieuwe spoorviaducten gebouwd, onder andere over de snelweg A4. In het weekend van 6 en 7 juli plaatste ProRail veertien betonnen steunpunten, direct naast het spoor én in de middenberm van de A4.

Verbeteren bereikbaarheid 

ProRail en Rijkswaterstaat werken hard aan de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad, zowel per auto als per trein. Rijkswaterstaat verbreedt snelwegen op de corridor Schiphol-Amsterdam- Almere (SAA) en ProRail werkt op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad (OV SAAL) aan uitbreiding en vernieuwing van het spoor. Doel: meer capaciteit op het spoor en minder vertraging op de weg. De werkzaamheden worden in een zo kort mogelijke periode uitgevoerd en waar mogelijk gecombineerd. De planning van de werkzaamheden is in een vroeg stadium afgestemd met Rijkswaterstaat, NS, Schiphol, gemeenten en bedrijven. Het streven is om eind 2016 alles gereed te hebben. 
 
Bron: ProRail