Ruimte voor 500 extra fietsen bij station Zwolle

woensdag 1 mei 2013
timer 1 min
Bij het station in Zwolle, aan de Oosterlaan, is ruimte gemaakt voor ruim 500 extra fietsen. De extra plaatsen moeten voorkomen dat fietsen gevaarlijk buiten de rekken worden gestald. De extra stallingen zijn gezamenlijk gerealiseerd door de provincie Overijssel, ProRail en de gemeente Zwolle. 

Ruimte voor 500 extra fietsen bij station Zwolle

De rekken zijn geplaatst aan de kant van het huidige streekbusstation. De rekken die er stonden, zijn vervangen door dubbellaagse fietsenrekken. Hierdoor is ruimte voor ruim 500 extra fietsen ontstaan. Daarnaast probeert Zwolle actief weesfietsen te ruimen. Dit alles vooruitlopend op de plannen voor de Spoorzone, waarin de stallingscapaciteit nog meer wordt vergroot om ook in de toekomst voldoende ruimte voor fietsen te kunnen bieden.

Naast het plaatsen van de fietsenstallingen wordt ook het gebied waarbinnen foutief gestalde fietsen worden verwijderd, verruimd van de Oosterlaan tot aan de Hertenstraat. Door de extra stallingsruimte bij het station is het namelijk niet meer nodig fietsen in de zijstraten van de Oosterlaan te stallen