Subsidie voor emissieloze bedrijfswagens Amsterdam

woensdag 23 oktober 2019
timer 1 min
De gemeente Amsterdam stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van emissieloze bedrijfswagens.

De gemeente Amsterdam stelt in totaal twee miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor de aanschaf van zero-emissie bestel- en vrachtwagens. De gemeente stelt het geld beschikbaar om de ambities van de stad om in 2030 alle vervoersbewegingen in de stad uitstootvrij te maken te kunnen realiseren.


Onderdeel van het Klimaatakkoord is de afspraak dat tussen de 30 en 40 Nederlandse steden vanaf 2025 uitstootvrij bevoorraad gaan worden. Amsterdam is een van deze steden. Bij de afspraak hoort een stimuleringsregeling voor de aanschaf van zero-emissie bedrijfsmaterieel. 


Landelijk gezien bestaat het stimuleringspakket voor bestel- en vrachtauto's uit 184 miljoen voor bestelwagens en 95 miljoen voor vrachtwagens. De Amsterdamse subsidie is een aanvulling hierop. 

 

Ondernemers uit de hoofdstad kunnen vanaf 1 december 2019 gebruikmaken van de subsidie. Voorwaarde is dat het voertuig nog niet is aangeschaft én dat het voertuig een conventionele bedrijfswagen vervangt. De regeling is zowel voor nieuwe als voor tweedehands voertuigen geldig. De subsidieregeling moet nog wel worden goedgekeurd door de Amsterdamse gemeente raad.