Subsidie voor stadsdistributie Brabant

dinsdag 24 juni 2014
timer 2 min
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) trekt de portemonnee voor stadsdistributie in Noord-Brabant. Hier gaan dertien bedrijven samenwerken bij het vervoer en het laden en lossen van goederen in een stedelijke omgeving.

Innovatieproject van twee jaar

Het ministerie draagt 364.000 euro bij voor dit logistieke innovatieproject, dat de komende twee jaar gaat draaien. De bedrijven doen zelf een vrijwel even groot bedrag in het zakje, zodat de totale investering uitkomt op 750.000 euro. Omdat stadsdistributie mede door strengere milieuregels, venstertijden en veeleisende consumenten een steeds grotere uitdaging wordt voor logistieke dienstverleners, is er momenteel veel aandacht voor innovatieve oplossingen. In het kader van het project wordt gedacht aan ‘city hubs’ waar spullen voor verschillende winkels aan de rand van de stad worden afgeleverd. Vervolgens worden die met één milieuvriendelijke vrachtwagen de stad in gebracht. De dertien voornamelijk Brabantse bedrijven gaan met dit soort ideeën aan de slag. 

 

Samenwerking

De samenwerking is tot stand gekomen door Dinalog, de Kamer van Koophandel en de Stichting Innovatie en Samenwerking en de subsidie komt uit de MIT-regeling: MKB Innovaties Topsectoren. Zoals bekend vormt logistiek één van de negen door het kabinet aangewezen topsectoren. 

 

Bron: Nieuwsblad Transport