Syntus wint concessie in Utrecht definitief

dinsdag 22 november 2016
timer 2 min
Vanaf 11 december 2016 rijdt Syntus definitief het streekvervoer in provincie Utrecht en de stadsdiensten in Amersfoort. Eerder ging Connexxion al in beroep tegen de gunning van de concessie aan Syntus. Nu dit beroep ongegrond is verklaard door het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven), is Syntus zeven jaar lang de nieuwe vervoerder.

In een eerder stadium werd de concessie al aan Syntus gegund, maar ging Connexxion daar niet mee akkoord. Volgens Connexxion werd de Mededingingswet namelijk overtreden door Syntus, meldt RTV Utrecht. Deze busvervoerder ging er van uit dat zij ook een goed aanbod konden leveren. Maar volgens het CBb is er van overtreding van die wet dus geen spake. Daardoor is de eerdere keuze van Provincie Utrecht voor Syntus definitief.

 

Ambitieus

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit) is positief gestemd over de aanbesteding aan Syntus. “De reiziger gaat er echt op vooruit”, vertelt haar woordvoerder Iris Jautze, “Er komen meer bussen en meer haltes voor de reiziger en usb-laders en pinautomaten in de bussen. We hebben er vertrouwen in dat het helemaal goedkomt!”

 

Nieuwe dienstregeling

Op 14 november presenteerden de provincie Utrecht en Syntus al een volledig vernieuwde dienstregeling voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Nu Syntus de diensten definitief gaat uitvoeren, is ook een nieuwe website gelanceerd met een interactieve reisplanner.

De nieuwe bussen van Syntus gaan vanaf 11 december rijden