Taskforce Mobiliteits management krijgt vervolg

maandag 20 december 2010
timer 3 min
Taskforce Mobiliteitsmanagement krijgt vervolg Donderdag 16 december overhandigde TFMM-voorzitter Lodewijk de Waal zijn propositie voor een vervolg op de Taskforce aan minister Schultz van Infrastructuur & Milieu. De minister sprak haar waardering uit voor het voorstel en zegde toe dat het overgebleven budget het Platform Slim Werken Slim Reizen toekomt.
Taskforce Mobiliteits management krijgt vervolg


Minister Schultz: \"Aansprekend en knap\"


Minister Schultz gaf aan het knap te vinden dat er een voorstel tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met zoveel verschillende partijen. Ze vindt mobiliteitsmanagement en Het Nieuwe Werken aansprekende onderwerpen. Ze ziet slim werken en slim reizen als een cultuurveranderingsproces dat veel tijd kost en echt geïnternaliseerd moet worden. Om het effect te vergroten, moeten CEO's volgens haar voorbeeldgedrag laten zien. De minister gaf aan zelf geen fan zijn van een ministeriële regeling en zal met de staatssecretaris bespreken hoe hij daarmee wil omgaan. Ze gaf het advies om niet een nieuw label voor de B50 te introduceren, maar om aan te sluiten bij bestaande initiatieven. Ook ziet ze een parallel met de CO2-ladder voor bouwbedrijven. De minister ziet het meekrijgen van het MKB als de grootste uitdaging. Tenslotte zegde ze toe dat het overgebleven budget het Platform Slim Werken Slim Reizen toekomt.

Doelstelling Platform


Het hoofddoel van het nieuw te vormen Platform Slim Werken Slim Reizen is het versnellen, opschalen en professionaliseren van het effect van initiatieven op het gebied van mobiliteitsmanagement en Het Nieuwe Werken, met als uiteindelijk resultaat dat slim werken en slim reizen business as usual is geworden. De kracht zit in samenwerking, samenhang en synergie. De betrokken partijen dragen daardoor actief bij aan de maatschappelijke doelstelling:

Reductie van autokilometers in de spits met 5% en een overeenkomstige reductie van emissies.



De partijen spreken de intentie uit om voor een langere periode te gaan samenwerken. De Taskforce heeft een goede eerste aanzet gedaan; nu is de tijd gekomen om in het Platform SWSR de lopende initiatieven optimaal op elkaar af te stemmen. Het Platform richt zich primair op de maatregelen die hun beslag krijgen in de relatie tussen werkgever en werknemer. Diverse andere maatregelen (aangekondigd in regeerakkoord) worden uitgewerkt in het rijksprogramma 'Beter Benutten'. Hierbij zoekt het Platform nauwe aansluiting .

Platform gaat snel aan de slag


In februari of maart verwacht het platform een reactie van de minister. Het platform gaat echter al op korte termijn van start. De betrokken partijen gaan met hulp van het huidige TFMM-secretariaat in januari en februari kwartiermaken en uitwerking geven aan de propositie. Waarschijnlijk komt eind februari het Platform voor het eerst bijeen en is een formele start in een bijeenkomst met de CEO's van de B50 en de minister.

Bron: TFMM
 

Terug naar overzicht nieuws >>>