Themabijeenkomst "Mobiliteit en de veranderende reismogelijkheden"

vrijdag 2 mei 2014
timer 2 min
Na het succes van de eerste Movinnio themabijeenkomst over de veranderende mobiliteitsbehoefte in centrumgebieden is het nu tijd voor een logisch vervolg. Op 4 juni vindt de themabijeenkomst 'Mobiliteit en de veranderende reismogelijkheden' plaats in Utrecht. Ontwikkelingen in onze maatschappij, ons gedrag en technologische innovaties maken nieuwe vormen van vervoer mogelijk. Als je die ontwikkelingen en innovaties met elkaar combineert, hoe kan ons vervoer er dan over 25 jaar uitzien?

Het vervoer van morgen

Laat u inspireren tijdens de boeiende discussie-sessie onder leiding van Drs. Marie-Pauline van Voorst tot Voorst (projectleider toekomstverkenning Superintelligent Vervoer, Stichting Toekomstbeeld der Techniek). En maak kennis met bestaande en nieuwe Movinnio-leden, in een interessante mix van professionals uit de disciplines RO, mobiliteit en economie. Is fysieke verplaatsing van mensen en goederen nog vereist? Hebben wij straks nog ieder een eigen auto? Wat kunnen wij allemaal virtueel doen? Marie-Pauline van Voorst tot Voorst geeft een korte schets van mogelijke, toekomstige vervoersconcepten. Tevens zal zij enkele effecten daarvan op onze samenleving en mobiliteit belichten.

 

Programma

15.00 – 15.30 - Inloop

15.30 – 15.45 – Toelichting  Jaarthema Integrale Mobiliteit

15.45 – 17.00 – Keynote ‘Het vervoer van morgen’

17:00 – 18:30 - Discussie en Netwerkborrel

 

Voor wie

Deze Themabijeenkomst is de moeite waard voor iedereen die betrokken is bij en belangstelling heeft voor visieontwikkeling, strategie, beleid en uitvoering van integrale mobiliteit. Zoals beleidsmakers bij lokale, regionale en landelijke overheden én adviseurs op het gebied van verkeer, mobiliteit, economie, ruimtelijke ordening en bereikbaarheid.

 

Themabijeenkomsten als opmaat naar congres 11 september

De uitkomsten van de themabijeenkomsten over de veranderende mobiliteitsbehoefte (13 maart, Felix Wigman BRO) en de veranderende mobiliteitsmogelijkheden vormen de opmaat voor het Movinnio Congres Integrale Mobiliteit, dat op 11 september 2014 plaatsvindt. Tijdens het congres komt de complexere combinatie van beide mobiliteitsonderwerpen aan bod. Oftewel: een structurele transitie bewerkstelligen door interactie tussen verschuivende mobiliteitspatronen en ruimere mobiliteitsmogelijkheden. Wat voor impact heeft deze transitie op centrumgebieden, stationsgebieden, werkgebieden, onze verdienmodellen en kunnen we hier gedegen scenarioplanning aan koppelen?

Meld u hier alvast aan voor het Movinnio Congres!

 

Aanmelden

Deelname aan de Movinnio Themabijeenkomst kost slechts € 47,50 (ex. btw) inclusief een gratis exemplaar van de Movinnio Innovatiebundel Mobiliteitsknooppunten (t.w.v. € 29,50). 
Meld u hier aan >> 

 

 

Het vervoer van morgen