Tien reisapps onder de loep genomen

vrijdag 25 april 2014
timer 2 min
Als je om half 8 de wekker uitzet op je smartphone, is meteen duidelijk dat je deze ochtend beter thuis kan werken. Het verkeer staat helemaal vast en ook de treinen hebben vertraging. Je krijgt het advies om pas over 2 uur richting je werk te vertrekken. Mocht je dit advies niet willen opvolgen -bijvoorbeeld omdat je om 9 uur de eerste afspraak hebt staan- dan geeft je smartphone je meteen de snelste en handigste route. Zo kun je de file nog enigszins vermijden. &Morgen zette een aantal reisapps op een rij.

Futuristisch of dagelijkse realiteit

De hierboven beschreven situatie klinkt misschien wat futuristisch, maar is voor een aantal mensen al dagelijkse realiteit. Zij gebruiken verschillende apps om zo op de hoogte te blijven van de actuele situatie op de weg en om te beslissen of ze beter de bus kunnen nemen of de auto. De laatste jaren zijn er dan ook veel verschillende apps op de markt gekomen die op deze ontwikkeling inspelen. Welke app het beste is, hangt helemaal af van wat je van een app verwacht.

 

Twee soorten

Er zijn grofweg twee soorten reisapps te onderscheiden:

  • Slimme reisapps voor automobilisten
  • Slimme reisplanners voor het handigste vervoersmiddel

De apps voor automobilisten laten je bijvoorbeeld zien waar de file staat, waar je goedkoop kunt tanken en navigeren je naar je bestemming. De reisplanners geven je een overzicht van alle reisopties om zo een slimme keuze te kunnen maken en ze geven bijvoorbeeld de route naar het station aan.

 

Geschikt voor

Alle apps zijn geschikt voor de Iphone (behalve Mobile Ninja), de meesten ook voor smartphones met Android en een enkeling is ook geschikt voor Windows. Twee apps zijn onderdeel van een compleet pakket voor je medewerkers; Reisbalans en Radiuz. Ze zijn dan ook alleen beschikbaar voor gebruikers van dit pakket. Welbekende apps zoals 9292 en de NS reisplanner zijn buiten beschouwing gelaten.

Klik hier voor de reviews >>