Tonnen naar openingsfeestjes Eurlings

donderdag 7 april 2011
timer 1 min
Tonnen voor openingsfeestjes Eurlings Oud-minister van Verkeer Camiel Eurlings heeft tot drie keer toe meer dan een ton uitgegeven aan een openingsfeest van een nieuw stuk weg. Grote klapper was het dansen van graafmachines op muziek van Ravel. Kosten: 131.000 euro.
Tonnen naar openingsfeestjes Eurlings

 

Dansen op Ravel


In totaal gaf Eurlings meer dan een miljoen uit aan de organisatie van openingsfeestjes. Dagblad De Pers bracht dit nieuws aan het licht na het opvragen van documenten via de Wet Openbaar Bestuur (WOB). De opening van de Randweg A2 bij Eindhoven was het duurst. Graafmachines dansten daar de Bolero van Ravel. Samen met de kosten voor de catering en amusement kwam het totaalbedrag voor dit feestje op 131.000 euro.

Versobering


De huidige minister van Verkeer, Melanie Schultz van Haegen heeft al aangegeven de toekomstige feestjes een wat soberder karakter mee te geven. De openingsfeestjes van Eurlings bedroegen gemiddeld 32.000 euro per stuk, een gemiddeld jaarsalaris voor veel mensen. Onder minister Schultz van Hagen is dit bedrag al gereduceerd tot 25.000 euro.

Terug naar overzicht nieuws >>>