Trap fietsenstalling Zutphen krijgt verwarming

woensdag 7 september 2011
timer 2 min
De lange en steile trap die naar de fietsenstalling onder het Zutphense station leidt krijgt verwarming om winters ongemak te voorkomen. Treinreizigers die hun fiets parkeren in de gratis fietsenstalling onder het station in Zutphen kunnen de komende drie weken overlast ervaren.
Trap fietsenstalling Zutphen krijgt verwarming


Defecte vloerverwarming vervangen


In opdracht van ProRail wordt de defecte vloerverwarming onder de traptreden vervangen. \"De verwarmingselementen onder de treden hebben nooit goed gewerkt\", zegt Frans Kranendijk, exploitant van de fietsenstalling. ,,In de winter zorgde dat voor gevaarlijke situaties. We waren continu zout aan het strooien omdat de trap spekglad was. Een aantal mensen heeft zich lelijk bezeerd na een uitglijder.'' De in natuursteen gespecialiseerde firma Van den Ban uit Oosterhout is dinsdagochtend in alle vroegte begonnen met het verwijderen van de leisteen tegels.

Passen en meten


Tijdens de werkzaamheden kan het publiek gewoon gebruik maken van de trap, al zal er sprake zijn van overlast. ,,Daar valt niet aan te ontkomen'', denkt exploitant Kranendijk. ,,De trap is niet zo breed en er wordt gewerkt, dus het is voor bezoekers een beetje passen en meten. Maar we krijgen vooralsnog begripvolle reacties. Als de vloerverwarming straks vervangen is, gaan we er flink op vooruit. Dan hoeft niemand zich meer druk te maken over uitglijders en valpartijen tijdens de wintermaanden. Ik ben er blij mee; het scheelt een boel ellende.''

Terug naar overzicht nieuws >>>