Veranderende mobiliteitsopgave centraal tijdens Movinnio Congres

vrijdag 4 april 2014
timer 3 min
Het jaarthema Integrale Mobiliteit is onderverdeeld in een aantal kernonderdelen: Centrumfuncties, Stationsomgevingen, Werkomgevingen, Verdienmodellen en de Demografische transitie. De Movinnio bijeenkomsten staan garant voor een inspirerende mix van deelnemers uit de disciplines RO, mobiliteit en economie, versterkt door keynotes van topsprekers. Zij nemen u mee naar de toekomst en laten u zien hoe u vandaag al kunt of moet anticiperen op een integrale mobiliteitsvisie.

Meld u hier aan!

 

Themabijeenkomst 13 maart 2014

In opmaat naar het congres op 11 september heeft op 13 maart de eerste themabijeenkomst over de veranderende rol van centrumgebieden plaatsgevonden, onder leiding van Felix Wigman van BRO. Het voornaamste doel? Bewustwording creëren van de lopende processen en de mogelijke gevolgen voor de mobiliteit. Klik hier voor het verslag >>

 

Themabijeenkomst 'Mobiliteit en de veranderende reismogelijkheden' 4 juni 2014

De tweede bijeenkomst staat gepland op 4 juni 2014 en heeft als thema de veranderende reismogelijkheden.  Ontwikkelingen in onze maatschappij, ons gedrag en technologische innovaties maken nieuwe vormen van vervoer mogelijk. Als je die ontwikkelingen en innovaties met elkaar combineert, hoe kan ons vervoer er dan over 25 jaar uitzien? Samen met de ontwikkelingen omtrent veranderende centrumfuncties vormt dit een mooie matrix van de wijzigende mobiliteitsbehoefte versus de wijzigende reismogelijkheden (zie matrix).

 

Movinnio Congres 11 september 2014

Een goede basis om bij het congres op 11 september op voort te bouwen. De twee themabijeenkomsten resulteren beide in een bepaalde denklijn, die tijdens het congres bij elkaar worden gebracht door te zoeken naar synergiepunten in beide ontwikkelingen: veranderende mobiliteitsbehoefte, veranderende mobiliteitsmogelijkheden en de combinatie van beide onderwerpen. Want daar liggen de problemen waar gemeenten mee worstelen. Het congres levert de unieke combinatie van de veranderende behoefte en vernieuwende mogelijkheden.


Programma

Topsprekers nemen u mee naar de (nabije) toekomst en geven een doorkijk naar de wijze waarop deze ontwikkelingen in sterke mate op elkaar ingrijpen, in discussie met wethouders van verschillende gemeenten die de problematiek waar ze mee worstelen ten gehore brengen. In het middagprogramma krijgen gemeenten, maar ook andere mogelijke probleemhouders, de mogelijkheid hun probleem ten aanzien van deze transitie in de mobiliteit in expertsessies voor te leggen aan de congresdeelnemers. En als deelnemer kunt u vanuit uw expertise meedenken in deze sessies. Om met uw inbreng het probleem een stap vooruit te helpen, maar ook door de inbreng van anderen zelf een stap vooruit te maken.

Meld u hier aan!

Deel uw visie tijdens het Movinnio Congres op 11 september 2014!