Veranderingen in mobiliteit

maandag 18 november 2013
timer 2 min
Op het Nationaal verkeerskundecongres 2013 is het eerste boek uit de reeks '' gepresenteerd. Jaarlijks voeren ANWB, CROW en het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) een onder­zoek uit over veranderingen in mobiliteit, waarin een bepaald thema centraal staat.

Veranderingen in mobiliteit

Thema 2013: Verandering in reisgedrag 

Het thema van de 2013-editie is ‘Verandering in reisgedrag’. Hoe verplaatsen we ons? Wat zien we binnen enkele jaren veranderen? Het reisgedrag in ons land verandert, zo blijkt uit het onderzoek. Het duidelijkst manifesteert zich deze ontwikkeling door de afname van files. Natuurlijk, het is crisis, maar dat verklaart het verschijnsel maar gedeeltelijk. Er is meer aan de hand: thuiswerken, verminderd autobezit onder jongeren, meer autodelen, meer webwinkelen, meer ouderen op de weg en meer (e-)fietsgebruik. 

Visie op de toekomst


De resultaten van het onderzoek onder weggebruikers (uitgevoerd door ANWB) en verkeersprofessionals (uitgevoerd door CROW/KpVV) zijn door deskundigen geanalyseerd. Het geheel is aangevuld met een visie op de toekomst door trendwatcher Adjied Bakas. Dit alles is in boekvorm verschenen en werd op het Nationaal verkeerskundecongres 2013 uitgedeeld aan de deelnemers. 

Het boek is nu alleen nog digitaal beschikbaar. U kunt het boek gratis downloaden op de website van CROW