'Vooruit in de spits' boekt resultaat

maandag 11 maart 2013
timer 2 min
Afgelopen jaar realiseerde de serious game bij 82% van de bijna 1200 deelnemers een positief effect op hun houding ten opzichte van slim reizen en slim werken. Daarom ging 'Vooruit in de spits', door mobiliteitsadviescentrum VCC Oost ontwikkeld voor de regio's FoodValley, Rivierenland en Stedendriehoek, een nieuwe ronde in.

'Vooruit in de spits' boekt resultaat

Resultaten


1 op de 10 deelnemers probeerde afgelopen jaar naar aanleiding van het spel een andere vervoerwijze uit of koos een ander tijdstip om te reizen. Maar liefst 45% is zich bewuster geworden van zijn mobiliteitsmogelijkheden. Bijna 1 op de 3 deelnemers is bevestigd in het feit dat hij of zij al bewust met mobiliteit om gaat. Deelnemers gaven het spel gemiddeld een 7 (op een schaal van 10). Op basis van de reacties van deelnemers zijn nu nieuwe elementen toegevoegd aan ‘Vooruit in de spits’ en staat deelname nu open voor heel Nederland.

Leuke spelelementen


Een aantal leuke en kenmerkende spelementen:
•  De Vooruit Machine: daag een andere deelnemer uit, draai de meest duurzame combinatie van vervoermiddelen en stuif sneller vooruit!
•  ‘Laad hem op, laat je gaan’, fietsspel: ontwijk de obstakels en leg binnen 3 minuten een zo groot mogelijke afstand af met een elektrische fiets.
•  Autostickers: pimp je virtuele auto en laat zien waar jij van houdt: de fiets, trein, bus, carpoolen of flexwerken.
•  Badges: verdien badges voor je voortgang in het spel. Zoals een CO2-badge, Einsteinbadge en fietsspelbadge.
•  Spoorspel: kom je goed vooruit, dan kwalificeer je je voor het Spoorspel. Geef in de Intercity of Sprinter het snelst de juiste antwoorden en win een mooie prijs.