VVN stelt verkeersexamen uit

maandag 23 maart 2020
timer 1 min
Veilig Verkeer Nederland stelt het verkeersexamen uit. Het examen was gepland op 30 maart, 31 maart en 2 april. Nieuwe data zijn nog niet bekendgemaakt.
Ook het VVN-verkeersexamen is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Zodra er meer duidelijkheid is zal VVN nieuwe data bekendmaken. Het theoretisch verkeersexamen niet eerder dan juni zijn, om scholen en kinderen in staat te stellen zich toch goed voor te kunnen bereiden. VVN adviseert de partijen waar ze mee samenwerkt voor het realiseren van het praktisch verkeersexamen om alle praktische verkeersexamens in de maand april te annuleren.

Onduidelijkheid

Hoewel de scholen volgens de huidige planning 6 april weer opengaan, is nog niet duidelijk hoe deze maand er uit zal zien. Daarom zijn de examens in april te vroeg; de kinderen hebben dan geen tijd om zich voor te bereiden. Het praktisch verkeersexamen kan ook in september of oktober gepland worden. VVN heeft verkeerslessen voor groep 4 tot en met 8 klaargezet op vvn.nl/verkeersles-thuis. Hier kunnen de kinderen toch alvast mee aan de slag.