Week van HNW succes

maandag 15 november 2010
timer 2 min
De campagne 'Het Nieuwe Werken Doe Je Zelf' heeft ruim tien miljoen mensen bereikt. Tweehonderdduizend mensen en tweeduizend bedrijven zijn actief betrokken geraakt bij de campagne, die is georganiseerd door een coalitie van bedrijven, overheid en initiatiefnemer Natuur en Milieu. 
Week van HNW succes

 

200.000 Mensen geïnspireerd


Dat is een groot succes voor werknemers, werkgevers en het milieu. “Aan het nieuwe werken valt deze dagen niet te ontkomen”, aldus de NOS over de bruisende week van Het Nieuwe Werken. Tientallen evenementen en media bereikten miljoenen mensen en inspireerden 200.000 mensen en 2.000 bedrijven tot activiteiten.  Ze bezoeken nog steeds de campagnesite www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl, of  deden mee aan de MSN-quiz, de LinkedIn poll of deden mee via social media (Twitter,  LinkedIn, Hyves en Facebook). Voorafgaand aan de Week waren mensen al geprikkeld via radiospotjes en abri-posters met teksten als 'Echte mannen staan in de file' en 'Flexibel werken doe je maar in je eigen tijd'.

Succesvolle activiteiten


- Ruim vierhonderd managers, HR-medewerkers en OR-leden zijn een kijkje gaan nemen bij twintig bedrijven die hun kantoor hebben ingericht op Het Nieuwe Werken.
- De opening van de Week op maandagochtend via de tweetup Kom uit de spits! genereerde veel free publicity in landelijke media.  Radioprogrammamakers (Q-Music, De Heer Ontwaakt en NOS Radio 1) gingen in de loop van de Week thuis werken, al dan niet in badjas.
- Tijdens de spits op woensdagochtend moedigden Nieuwe Werkers  in knalroze badjassen op twintig drukke verkeersknooppunten automobilisten aan om de werkdag te starten in hun badjas, niet in de file. Veel regionale en landelijke media sprongen hier op in. - Tijdens het jaarcongres van het Telewerkforum reikte Agnes Jongerius de aanmoedigingsprijs van Het Nieuwe Werken Doe Je Zelf uit aan Hutten Catering. De prijs is een adviestraject voor het bedrijf om een structurele vervolgstap te zetten op het pad naar het nieuwe werken.
- Flexibel werken maakt gelukkig, blijkt uit een Nipo-onderzoek dat in opdracht van de ministeries van OCW en VWS werd uitgevoerd in het kader van de campagne.

Vervolg


De campagne zet zich er na deze succesvolle week voor in dat honderden bedrijven verdere stappen zetten richting Het Nieuwe Werken. Want de voordelen zijn groot voor zowel werknemers (gelukkiger en flexibeler), werkgevers (productiviteitswinst en kostenbesparing) en het milieu (minder files en CO2-uitstoot).

 

Terug naar overzicht nieuws >>>