Weer parkeren bij vernieuwd station Wormerveer

maandag 30 december 2013
timer 1 min
Het nieuwe stationsgebied van Wormerveer krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. Deze week werden 450 gratis parkeerplaatsen voor fietsen in gebruik genomen en 100 parkeerplaatsen voor auto's. Het stationsplein is daarmee weer volledig beschikbaar voor reizigers. In januari kan men de nieuwe liften op het station gebruiken. 

Weer parkeren bij vernieuwd station Wormerveer

Een toekomstbestendig station


Het treinverkeer op de Zaanlijn wordt steeds drukker. Om de doorstroom van het treinverkeer soepel te laten verlopen, zijn in Wormerveer nieuwe sporen en perrons aangelegd. Intercity's en sprinters kunnen elkaar zo inhalen, dat is efficiënt en levert minder vertraging op. In het stationsgebied is bovendien een overweg opgeheven en een overweg beveiligd. Daarmee is het veiliger geworden in Wormerveer. En veiligheid staat altijd voorop.

 

Toegankelijk en ruim


In november van dit jaar werd de vernieuwde voetgangerstunnel in Wormerveer al geopend. Ook de entree is vernieuwd: reizigers hebben daarmee een mooi en toegankelijk station. Volgend jaar zal de gemeente een taxistandplaats en een bushalte in gebruik nemen, zodat de reizigers makkelijk van deur tot deur kunnen komen.