Zeeland: Reizen in de avonduren met de Regiotaxi

maandag 25 januari 2010
timer 2 min
Reizen in de avond met Regiotaxi In Zeeland is begonnen met een proef met het ruimer inzetten van de Regiotaxi als aanvullend openbaar vervoer in de avonduren in kleine kernen. De regiotaxi biedt een oplossing voor het feit dat er 's avonds na 19.00 uur geen OV meer van en naar de kleinere kernen binnen de Oosterschelderegio rijdt.
Zeeland: Reizen in de avonduren met de Regiotaxi


Aanleiding


Directe aanleiding voor de proef was de vraag vanuit gemeenteraden en Provinciale Staten om iets te doen aan het 'gat' dat is ontstaan met het invoeren van de basismobiliteit in de Oosterschelderegio. Dit systeem voorziet in openbaar vervoer op een beperkt aantal grote doorgaande lijnen (tot 23.00 uur) en in een ontsluiting op dit hoofdnet van de kleinere kernen van 7.00 tot 19.00 uur. Met name ouderen en mensen in de kleine kernen zonder eigen vervoer werden hierdoor beperkt in hun vervoersmogelijkheden. Een ongewenste situatie, waar de provincie Zeeland, de gemeenten en het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SVWO) een oplossing voor bedachten: het ruimer inzetten van de Regiotaxi Oosterschelde.

Proef


Het breder inzetten van de Regiotaxi Oosterschelde als aanvulling op het collectief vervoer is nadrukkelijk een proef. De komende twee jaar moet blijken of deze aanvulling daadwerkelijk wordt gebruikt door personen zonder alternatief vervoer, of de kwaliteit van het vervoer wel voldoet aan de vraag én of de kosten voor gemeenten en provincie beheersbaar en voorspelbaar blijven. Dat wordt tijdens de looptijd van het project in de gaten gehouden, bijvoorbeeld door een registratie bij te houden van alle gemaakte ritten. Daarom is het ook mogelijk dat voorwaarden, aantal te reizen kilometers en tarieven tijdens de looptijd van het project worden bijgesteld.

De proef met het inzetten van de Regiotaxi is op 1 september 2009 van start gegaan en loopt nu bijna vijf maanden. Inmiddels zijn er ongeveer 55 regiotaxipassen besteld.

Meer informatie 


Meer informatie over de Regiotaxi Oosterschelde vindt u op de website. Ook kunt u bellen naar 0900 - 8272005.