Brainport Bereikbaar test ‘Business Lines’

donderdag 17 maart 2022

In en rondom Eindhoven rijden sinds een aantal weken speciale bussen voor professionals die snel, duurzaam en comfortabel vanuit de regio naar de grotere bedrijventerreinen in en rondom Eindhoven willen reizen. Deze speciale busverbindingen worden de ‘Business Lines’ genoemd.

Op dit moment wordt er alleen nog getest met medewerkers van ASML. Maar ook Philips, VDL en het Máxima Medisch Centrum hebben al toegezegd om met de volgende proefritten mee te draaien. Na de proefritten wordt het voor veel meer reizigers mogelijk om de Business Line voor woon-werkverkeer te nemen, want dan volgen de grootschalige pilots.

Snelheid niet voor iedereen de belangrijkste factor

Tijdens de kleinschalige proefritten wordt samen met een groepje toekomstige gebruikers gekeken naar hun behoeften. Wat kan deze groep over de streep trekken om hun auto te laten staan en in de bus te stappen? Hoe moet de ideale halteplaats eruit zien, hoeveel haltes moeten er zijn, is een goede wifi-verbinding van belang en hoe luxe moeten de bussen verder zijn. De eerste proefritten leverden een aantal verassende inzichten op, zo is snelheid niet voor iedereen de belangrijkste factor.

De routes zijn gekozen op basis van data, Breda University of Applied Sciences heeft daarbij geholpen. Op sommige plekken rijdt de Business Line straks ook over de vluchtstrook, op die manier kan de bus een mogelijke file inhalen.

Bron: Persbericht Brainport Bereikbaar