E-bikes en e-scooters TIER in 9292-app

dinsdag 31 mei 2022
Reizigers in en naar Almere, Amersfoort, Utrecht en Eindhoven kunnen vanaf nu via de 9292-app een e-bike of e-scooter van TIER huren om de last mile van het openbaar vervoer te overbruggen.

Volgens TIER is het potentieel van MaaS groot, zo groot dat het de afhankelijkheid van de privéauto sterk kan verminderen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat duurzame, multimodale mobiliteitsoplossingen toegankelijk zijn voor iedereen. Om dat te bereiken gelooft TIER in samenwerking met MaaS-aanbieders in de publieke en private sector. De integratie van TIER in 9292 is daar een mooi voorbeeld van.

Jesper Vis, General Manager Benelux van TIER: “Ik ben trots op de samenwerking met 9292. De integratie van TIER in de 9292 reisplanner maakt het kiezen voor deelvervoer eenvoudiger én toegankelijker. Met het oog op de mobiliteitsmix van de toekomst is de integratie een enorme stap voorwaarts. Ik verwacht dat de integratie van TIER in de 9292 reisplanner bijdraagt aan minder gebruik van privéauto’s in de binnenstad omdat een waardig alternatief op een centrale plek – de 9292 reisplanner – wordt geboden.”

Joost Mortier, Algemeen Directeur van 9292: “Wij zijn als 9292 erg blij met de samenwerking met TIER, een verrijking in onze app. De combinatie fiets, scooter en openbaar vervoer komt steeds vaker voor en met de toevoeging van het deelvervoer van TIER voldoen we aan de behoefte van de reiziger.”

Tier