Meedenken over laadpaallocaties

vrijdag 22 april 2022

Inwoners van de gemeente Lelystad mogen meedenken over laadpaallocaties. De gemeente heeft na een inventarisatie alle potentiële laadpaallocaties in kaart gebracht. Inwoners kunnen deze kaart inzien en hun reactie geven. De gemeente Lelystad hoopt op deze manier veel tijd te besparen.

Op dit moment worden laadpaallocaties in Lelystad, net als in andere gemeenten, op aanvraagbasis bepaald. Per aanvraag moet de gemeente op zoek naar een geschikte plek, dat kost erg veel tijd. Een geschikte laadpaallocatie moet namelijk aan veel eisen voldoen. De nieuwe laadpalen moeten een plekje krijgen in een openbare ruimte die onder enorme druk staat.

Boven de grond is nauwelijks plek voor nieuwe laadpalen. Onder de grond is de druk misschien nog wel groter. Al die nieuwe laadpalen moeten worden aangesloten op het energienet. Daar zijn kabels voor nodig. Onder onze straten schuilt een onzichtbare wereld die vol ligt met kabels en leidingen. In een eerder artikel werd de vaak onderschatte rol van de netbeheerder al benoemd.

De kaart

Op de online kaart is met stippen aangegeven waar de gemeente Lelystad de komende 4 jaar laadpaallocaties wil plaatsen. De gemeente verwacht de komende jaren tientallen nieuwe laadpalen te plaatsen. Bewoners kunnen tot 18 mei aangeven of ze het eens of oneens zijn met de laadpaallocaties.

Bron: Shutterstock