Zeven van de tien reizigers weer in trein

vrijdag 3 september 2021

Nu in grote delen van het land de vakanties voorbij zijn, ziet NS dat zo’n zeventig procent van de reizigers weer terug is in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

September is traditioneel een drukke maand op het spoor, omdat de vakanties ten einde zijn. Forenzen reizen weer naar hun werk en studenten naar hun studie. Dit jaar is het iets anders, omdat forenzen nog veel thuiswerken. Op dinsdag 1 september telde NS 700.000 reizigers in de treinen.

Meer capaciteit

De vervoerder gaat ervan uit dat het reizigersherstel doorzet. Om alvast te anticiperen op nog meer reizigers, rijdt NS wel alvast weer met alle zogenaamde forensentreinen. Deze treinen werden voor de coronaperiode ingezet om piekdrukte in de spits op te vangen.

Daarnaast komen ook de vernieuwde dubbeldekkers VIRM (Verlengd InterRegio Materieel) op het spoor en voert NS testen uit met de ICNG (Intercity Nieuwe Generatie) en met drie nieuwe tienminutentreinen. Die tienminutentreinen moeten vanaf december in de nieuwe dienstregeling worden ingezet