Aanleg Limburgse snelfietsroute gestart

donderdag 1 maart 2018
timer 2 min
De aanleg van de nieuw te bouwen snelfietsroute tussen Maastricht en Sittard-Geleen gaat begin maart van start. Bouwbedrijf Dura Vermeer begint nu met de eerste fase, die naar verwachting juni 2018 voltooid is. Over de tweede en derde fase van het traject moet nog besloten worden.

De provincie Limburg, Maastricht Bereikbaar en verschillende gemeenten ondertekenden in 2017 een overeenkomst voor het aanleggen van een snelfietsroute. De eerste fase richt zich op het verbeteren van het bestaande fietstraject in Beek en Meerssen. 


“Hiermee zetten we een goede stap op weg naar een volwaardige snelle fietsroute tussen Sittard en Maastricht. De route vormt een waardevolle toevoeging aan de fietsinfrastructuur”, aldus John Aarts, voorzitter van de stuurgroep van Maastricht Bereikbaar en tevens wethouder voor mobiliteit van de gemeente Maastricht. 

Slimme kaart

Om iedereen op de hoogte te houden van de voortgang van het werk maakt Dura Vermeer gebruik van de BouwApp.Projectcoordinator Didier Swelsen van Dura Vermeer noemt het een ‘leuk en meeslepend project’. “Het project heeft een mooie, strakke uitvoeringstijd met verschillende onderdelen, zoals een nieuwe stalen brug en bestaande infrastructuur die we gaan renoveren. Ook loopt het door diverse gemeenten heen.”

Een overzicht van de actuele verkeerssituatie in en om Maastricht is te vinden op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Vervolgfase

Terwijl de eerste fase van het project nauwelijks is begonnen, zijn de overheden al bezig met de vervolgfasen. De tweede fase richt zich op de route tussen Meerssen en Maastricht (aansluiting op P+R Maastricht Noord) en de derde fase op het tracé tussen Beek en Sittard-Geleen. Momenteel vindt onderzoek plaats naar de mogelijkheden voor het tracé op deze twee stukken. Naar verwachting is er rond de zomer meer duidelijkheid hierover.