Agentschap NL werkt en reist het slimst

vrijdag 16 juli 2010
timer 2 min
De overheidsinstantie Agentschap NL scoort in de provincie Utrecht het beste op het gebied van mobiliteitsmanagement door slim werken en reizen. Dit blijkt uit het onderzoek Slimmer op Weg van de stichting VNM, waarin vijftien publieke werkgevers in de provincie met elkaar werden vergeleken.
Agentschap NL werkt en reist het slimst


Beoordelingspunten


De organisaties werden op dertien punten beoordeeld, zoals de aanwezigheid van een fietsplan, reiskostenvergoeding, flexibele werktijden en de mogelijkheid voor medewerkers om te telewerken. De Utrechtse tak van Agentschap NL scoort van de vijftien beoordeelde organisaties het hoogst.


Faciliteiten en slimulans


Medewerkers van Agentschap NL Utrecht worden gestimuleerd om met de fiets of het openbaar vervoer te reizen en worden hiervoor ook beloond. De openingstijden zijn ruim en de medewerkers kunnen telewerken. Agentschap NL werkt op meerdere (stations)locaties in Nederland. Tussen de verschillende vestigingen kunnen medewerkers videovergaderen.

Top 5 Slimme publieke werkgevers


Ook de gemeenten Utrecht en Amersfoort voeren een actief beleid om hun medewerkers slim te laten werken en reizen. Zij worden op de voet gevolgd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort en de gemeente Zeist.

Nog slimmer werken mogelijk


Vrijwel alle onderzochte werkgevers doen het volgens VNM prima op het gebied van slim reizen. Ze stimuleren het openbaar vervoer en de fiets en bieden vervoermiddelen voor zakelijke ritten. De grootste winst kunnen werkgevers nog boeken door hun medewerkers slimmer te laten werken, bijvoorbeeld door flexibelere werktijden en de mogelijkheid om thuis of op een andere locaties te werken. Ook teleconferencing biedt kansen, aldus VNM.

Terug naar overzicht nieuws >>>