Arcadis eerste grote partij op hoogste niveau nieuwe CO2-prestatieladder

woensdag 7 oktober 2015
timer 2 min
Arcadis is het eerste grote bureau dat een niveau 5 CO2-bewust certificaat heeft behaald volgens het nieuwe CO2-prestatieladder handboek 3.0. In 2010 behaalde Arcadis ook als eerste grote ontwerp- en consultancyorganisatie trede 5 volgens het toen geldende handboek, meldt Arcadis.

Door het behalen van het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder krijgt Arcadis een fictieve korting op de aanbesteding bij landelijke opdrachtgevers als ProRail, Rijkswaterstaat, Alliander en diverse provincies, waterschappen en gemeenten. Verder is het uitdrukkelijk de bedoeling dat partijen in de markt nog beter gaan samenwerken . Het aantal opdrachtgevers dat de CO2-prestatieladder in aanbestedingen inzet, en ook het aantal opdrachtnemers dat een certificaat bezit groeit nog steeds. De SKAO streeft met het nieuwe handboek 3.o de CO2-prestatieladder meer toekomstbestendig en eenduidig te maken. Verder moet het onderscheidende vermogen van koplopers worden geborgd.


Duurzame maatregelen

Volgens duurzaamheidmanager Niels van Geenhuizen betekent dit voor Arcadis dat ze de daadwerkelijke duurzaamheid nog beter moeten en kunnen aantonen: ‘Belangrijker nog is dat van ons gevraagd wordt duurzame maatregelen in de keten te nemen en dus niet alleen binnen ons bedrijf. Aanvullend hebben we nog acties genomen om in de rail- en wegenbouwketen verduurzamingsmaatregel te ontwikkelen de komende jaren.’


Meer weten over de CO2-prestatieladder?

Tijdens de InfraPro-beurs in de Evenementenhal in Gorinchem (3-5 november) kunt u een InfraTalk bijwonen over de CO2-prestatieladder van Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), georganiseerd door Verkeer in Beeld. Lees hier meer over de InfraPro en de InfraTalks. 

Arcadis heeft als eerste grote bureau een niveau 5 CO2-bewust certificaat behaald volgens de nieuwe CO2-prestatieladde