ASVV geheel vernieuwd online beschikbaar

donderdag 1 november 2012
timer 2 min
Acht jaar na de lancering van de ASVV 2004 heeft CROW dit handboek volledig geactualiseerd. Vanaf vandaag is de herziene versie online te raadplegen. De ASVV is een standaardwerk dat bij iedere verkeerskundige onder handbereik ligt en waarvan er in de loop van de jaren tienduizenden zijn verkocht.

ASVV geheel vernieuwd online beschikbaar

Opvallende ontwikkelingen
Alle kennis over verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom is in de ASVV gebundeld. In de afgelopen acht jaar heeft de wereld niet stilgestaan. De meest opvallende ontwikkelingen in het verkeerskundig vakgebied tussen 2004 en nu zijn de toegenomen belangstelling voor duurzaamheid en milieu en de ontwikkelingen op het gebied van de Basiskenmerken Wegontwerp. Deze bewegingen zijn van grote invloed op de inhoud van de nieuwe ASVV. Ook de vernieuwde parkeerkencijfers gecombineerd met de kencijfers verkeersgeneratie zijn opgenomen in de nieuwe ASVV.


Up-to-date
Op dit moment is de nieuwe ASVV alleen online beschikbaar via de digitale kennisbank van CROW. Dankzij de digitale versie kan CROW nog sneller op actuele zaken inspelen waardoor de kennis altijd up-to-date blijft. Het boek volgt begin volgend jaar. 

Lancering
In juni 2010 is de herziening gestart en begeleid door een viertal werkgroepen bestaande uit deskundigen uit de praktijk. Op 31 oktober vond de officiële lancering plaats van de nieuwe ASVV op het Nationaal verkeerskundecongres 2012 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. 

Handboek Wegontwerp
Naast de ASVV heeft CROW ook Handboek Wegontwerp voor wegen buiten de bebouwde kom online geüpdatet. Hiermee is de eerste fase van de herziening van dit handboek uit 2002 afgerond. De belangrijkste verandering die het handboek in de eerste fase heeft ondergaan is het toevoegen van Basiskenmerken Wegontwerp. Ook zijn alle functionele uitgangspunten die gebruikt worden bij het ontwerpen van wegen buiten de bebouwde kom in het deel Basiscriteria verzameld. Deze eerste fase is de opmaat voor de tweede fase (2012-2013) die zich richt op een meer inhoudelijke herziening. Het boek zal naar verwachting medio 2013 uitkomen. 

Meer informatie over beiden onlinepublicatie is te vinden op www.crow.nl/asvv en www.crown.nl/handboekwegontwerp